Οι Καθηγητές

Εξετάσεις στις νέες αίθουσες τις Δραματικής Σχολής Αθηνών "Γιώργος Θεοδοσιάδης" με ανοιχτή πρόσκληση σε θεατές

Σήμερα διδάσκουν στη Σχολή μας

Υποκριτική - Αυτοσχεδιασμός

Ζούλιας Πέτρος

Γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια σπούδασε στην Δραματική σχολή "Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης" της Ρούλας Πατεράκη και στη σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης “Λυκούργου Σταυράκου”. Στο σινεμά έκανε δύο ταινίες μικρού μήκους, τη Μαγική λυχνία (1990, α΄ βραβείο Φεστιβάλ Δράμας) και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς (1995, απέσπασε πέντε κρατικά βραβεία). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Σκηνοθεσίας “ Κάρολος Κουν”  από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών ( Απρίλιος,  2022). Από το 1997 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου ΧΩΡΑ. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών- “Γ. Θεοδοσιάδης”  από το 2002.

Μελεμέ Λίλλυ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (τομέας Λογοτεχνίας-Πολιτισμού). Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (4ετής φοίτηση, 1995-1999), καθώς και αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (2001-2004). Έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό θέατρο, την Πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου, σε πολλά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας (Ρούμελης, Κομοτηνής, Καβάλας) και το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, καθώς και σε ιδιωτικές θεατρικές σκηνές (Θέατρο Τέχνης-«Κάρολος Κουν», θέατρο Κ. Βασιλάκου, Γκλόρια, Βικτώρια, Σύγχρονο θέατρο κ.α.). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες Στ. Λιβαθινό, Γ. Μαρκοπούλου, Κ. Τσιάνο, Στρ. Πανούριο, Άρ. Τρουπάκη κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια: σκηνικής κίνησης, βιομηχανικής, ακροβατικών, χειρισμού αντικειμένων, και σκηνικού λόγου-performance  με κορυφαίους Ρώσους δασκάλους από το Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης της Μόσχας και τη Σχολή του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ (Νικολάι Κάρποφ, Αντρέι Σούκιν, Ιρίνα Πρόμπτοβα), σκηνοθεσίας με τον Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, αρχαίου δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου και τον Κ. Γεωργουσόπουλο, κ.α. Τέλος, διδάσκει στην Δραματική Σχολή Αθηνών- «Γ. Θεοδοσιάδη», ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, την "Αθηναϊκή Σκηνή",  την Δραματική Σχολή "Αρχή" (Νέλλη Καρρά) ως καθηγήτρια υποκριτικής και υπεύθυνη παιδαγωγός έτους, διδάσκοντας το μάθημα: "Ψυχολογικό Θέατρο - Εισαγωγή στον Ποιητικό Ρεαλισμό".

Νίκας Νίκος 

Ο Νίκος Νίκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και της Δραματικής Σχολής Αθηνών- ‹‹Γ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ›. Έχει σπουδάσει επίσης Πιάνο και Κλασσικό Τραγούδι. Έχει εργαστεί στο θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες, Ανδρέα Στάικο, Κάτια Γέρου, Γιάννη Νταλιάνη, Άννα Κοκκίνου, Λίλλη Μελεμέ, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Άσπα Τομπούλη, Γ. Νικολαϊδη, Γ. Παλούμπη, Β. Νικολαϊδη, Β. Πεφάνη, Φ. Μακρής, Μίνα Αδαμάκη, Θοδωρή Γράμψα, Βασίλη Παπαβασιλείου, Γ. Λαζάνη - Γ. Μόρτζο, Κ. Κουν, Μ. Κουγιουμτζή, Γ. Θεοδοσιάδη, Παντ. Παπαδόπουλο, Γ. Ιορδανίδη, Στ. Τσακίρη, Γ. Χατζιδάκη, Λ. Λαζόπουλο, Τηλ. Μουδατσάκη. Στην τηλεόραση εργάστηκε στις σειρές, Μαύρα Μεσάνυχτα (σεν. Β. Ρίσβας – Δ. Σακκαλή, σκην. Π.Κοκκινόπουλος (MEGA), Δέκατη Εντολή (σεν. Β. Ρίσβας - Δ. Σακκαλή, σκην. Π. Κοκκινόπουλος, Κ. Φιλιώτου (ALPHA), Κάπου σε Ξέρω(σεν. Σ. Γανωτή - Ν. Σταυρακούδης, σκην. Π. Κροντηροπούλου (MEGA), Κόκκινος Κύκλος (σκην. Π. Κοκκινόπουλος, Μπ. Σπανός (ALPHA), Ο Χήρος, η Χήρα και τα Χειρότερα (σεν. Π. Χατζηκουτσέλης - Α. Πυριόχος, σκην.  Ερρίκος Ανδρέου (ΑΝΤ1)

Οικονόμου Αγορίτσα

Η Αγορίτσα Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή «Αθηνών»-Γ. Θεοδοσιάδης. Από το 2000 συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις τόσο ιδιωτικών θιάσων, όσο και κρατικών σκηνών. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και Λάρισας, τα θέατρα «Χώρα», «Κιβωτός», «Σύγχρονο θέατρο» κ.α. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες, Η Φόνισσα σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα, Μπάτσελορ σε σκηνοθεσία Αν. Σωτηρόπουλου, Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη σε σκηνοθεσία Σ. Γκορίτσα και Υγραέριο σε σκηνοθεσία Μπ. Αλιμάνι. Συμμετείχε επίσης στην τηλεοπτική σειρά Κάτω Παρτάλι σε σκηνοθεσία Αμ. Γιανίκου. Έχει τιμηθεί με 1ο βραβείο  γυναικείου ρόλου στα βραβεία κοινού του «Αθηνοράματος» (για την ερμηνεία της στη Βασίλισσα της Ομορφιάς) και 2ο  γυναικείου ρόλου,  βραβείο «Άννα Καλουτά» (για την ερμηνεία της στο έργο Nine).

Ρίσβας Βασίλης

Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε γραφικές τέχνες στον ΑΚΤΟ, μουσική (κιθάρα) και τραγούδι σε ιδιωτικό ωδείο, παρακολούθησε σεμινάρια κίνησης με την Ρεγγίνα Καπετανάκη και την Ντόρα Τσάτσου και αρχαίου δράματος με δασκάλους τον Κ. Γεωργουσόπουλο και τον Γ. Αρμένη. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης» το 1992. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού και του ελεύθερου θεάτρου, καθώς επίσης σε τηλεοπτικές παραγωγές με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σεναριογράφου. Έχει γράψει και διασκευάσει θεατρικά έργα, ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με τις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Έθνος» με την ιδιότητα του γραφίστα – καλλιτεχνικού συντάκτη και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στο θέατρο  συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες Γ. Θεοδοσιάδη, Κ. Μπάκα, Δ. Χρονόπουλο, Κ. Τσιάνο, Γ. Ιορδανίδη, Σ. Χατζάκη, Στ. Φασουλή, Γ. Αρμένη, Θ. Παπαγεωργίου, Π. Φιλιππίδη, Θ. Καρακατσάνη, Στ. Τσακίρη, Β. Αναστασίου, Στ. Ξαρχάκο, Λ. Λαζόπουλο, Ν. Χατζηππαπά, Θ . Θεολόγη, Γ. Ζαμπουλάκη, Γρ. Βαλτινό, Γ. Μαργαρίτη, Άσπα Τομπούλη, Π. Ζούλια, Σπ. Παπαδόπουλο, Δ. Μυλωνά. Στην τηλεόραση συνεργάστηκε μεταξύ άλλων, με τους : Αντ. Τέμπο, Χρ. Παλληγιαννόπουλο, Β. Θωμόπουλο, Γρ. Πετρινιώτη, Α. Μορφονιό, Π. Κοκκινόπουλο, Π. Ανδρακάκο, Αλ. Πανταζούδη, Β. Μυριανθόπουλο, Σωτήρη Τσαφούλια. Τέλος, έχει συνεργαστεί στον κινηματογράφο με τους σκηνοθέτες, Π. Γλυκοφρύδη, Σωτ. Γκορίτσα, Κλ. Δανόπουλο, Ν. Κουτελιδάκη, Σωτήρη Τσαφούλια

Σκεύας Γιώργος

Ο Γ. Σκεύας σπούδασε Γεωφυσική και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Έχει ασχοληθεί με όλο σχεδόν το φάσμα στο χώρο της τέχνης ως Σκηνοθέτης, Μεταφραστής, Ενδυματολόγος και Σκηνογράφος. Με μακρά πορεία στον χώρο του θεάτρου, έχει σκηνοθετήσει πληθώρα έργων του παγκόσμιου, αλλά και του νεοελληνικού δραματολογίου, μερικά εκ των οποίων είναι, Τέφρα και Σκιά (Χ. Πίντερ), Κουκλόσπιτο (Ε. Ίψεν), Ο Θάνατος του Εμποράκου (Ά. Μίλλερ), Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν (Ρ.Β. Φασμπίντερ), Το Τέλος του Παιχνιδιού (Σ. Μπέκετ), Οι Δούλες (Ζ. Ζενέ), Η Ράβδος (Μ. Ρέιβενχιλ), Φράνκι και Τζόνι (Τ. ΜακΝάλλυ), Ο Χορός του Θανάτου (Α. Στρίντμπεργκ), Επαρχία (Μ. Βιρβιδάκης). Το 2021 ανέβασε στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου την Κρεουργία (Γ. Μαυριτσάκης), ενώ το 2023 σκηνοθέτησε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τον Οιδίποδα επί Κολωνώ του Σοφοκλή. Στενός συνεργάτης του Λ. Βογιατζή με τον οποίο το 2007 συνυπέγραψε τη σκηνική επεξεργασία της Ήμερης του Φ. Ντοστογιέφσκι. Έχει σκηνοθετήσει τη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στην Δ. Σαμίου, Έχε γεια, πάντα γεια (2012) που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο. Επιπλέον έχει σκηνοθετήσει το μεγάλο μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο Γυμνά Χέρια, με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Βογιατζή, καθώς επίσης τις ταινίες Το τσιμέντο δεν λυπάται και Ψυχοσάββατο, οι οποίες έλαβαν διάκριση από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τα Κρατικά Βραβεία, ενώ συμμετείχαν επίσης σε Φεστιβάλ του εξωτερικού. Τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι εκ των βασικών σκηνοθετών της σειράς ντοκιμαντέρ Παρασκήνιο και Υστερόγραφο της Δημόσιας Τηλεόρασης, έχοντας σκηνοθετήσει πάνω από τριάντα ωριαία ντοκιμαντέρ.  Έχει εργαστεί επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγός εκπομπών του ραδιοφώνου, ενώ έχει επιμεληθεί σκηνογραφικά και ενδυματολογικά πολλές του παραστάσεις. Τέλος, έχει μεταφράσει το Κουκλόσπιτο του Ε. Ίψεν και συμμετείχε με κείμενό του στο συλλογικό τόμο Κινηματογραφημένες πόλεις: Η πόλη στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία.

Σταθακοπούλου Πέγκυ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θέατρου. Έχει δουλέψει στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει επίσης επιμεληθεί και παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και μουσικής, καθώς και ραδιοφωνικές εκπομπές θεατρικών έργων, ενώ έχει παρουσιάσει και τηλεοπτικά παιχνίδια. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο τόσο με το Εθνικό θέατρο, το θέατρο Τέχνης και άλλες κρατικές σκηνές, καθώς και με ιδιωτικές θεατρικές σκηνές. Έχει παίξει στους θιάσους των Αλ. Βουγιουκλάκη, Αλ. Αλεξανδράκη, Ν. Τσακίρογλου, αλλά και με τους Λ. Βογιατζή, Γρ. Βαλτινό κ.α. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές : « Κάθοδος», « Μινόρε της αυγής», « Οι άποικοι», «Εκτέλεση», « Ανατομία ενός εγκλήματος»», «Ταύρος με Τοξότη», «Μια ζωή για την Έλσα»», «Αντίστροφη Μέτρηση», « Que sera sera», «Ο πρίγκηπας της φωτιάς». Έχει συμμετάσχει φιλικά σε  δύο μικρού μήκους ταινίες. Διδάσκει στη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης», ενώ έχει διδάξει και στην Δραματική Σχολή «Ίασμος».

Ασίκη Νατάσα

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών- «Γ. Θεοδοσιάδη». Από τότε παίζει ανελλιπώς στο θέατρο τόσο σε διεθνές ρεπερτόριο όσο και σε ελληνικό. Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση με την σειρά Μαντάμ Σουσού στην ΕΡΤ και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί έως σήμερα σε σειρές της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης (10η Εντολή, Κόκκινος Κύκλος, Μην αρχίζεις την Μουρμούρα, Τα Καλύτερά μας Χρόνια, Έτερος Εγώ κ.α.). Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης στις ταινίες Η γλυκιά συμμορία του Ν. Νικολαίδη, καθώς και στο Έτερος Εγώ του Σ. Τσαφούλια.

Νανούρης Γιώργος

Ο Γιώργος Νανούρης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται επαγγελματικά στο θέατρο ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης από το 2000. Εχει συνεργαστεί, και με τις δυο ιδιότητες, με τα θέατρα Θησείον, Κ. Βασιλάκου, Εμπρός, Παλλάς, Χώρα, Θεσσαλικό, με το Μέγαρο Μουσικής, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά. Στο σινεμά πρωταγωνίστησε στην πολυβραβευμένη ταινία «Γαλάζιο Φόρεμα». Έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τις παραστάσεις, ΑίαςΨηλά από τη γέφυραΓυάλινος κόσμοςΚατερίνα, Έξι φορές.

Ερωτοκρίτου Πάρις

Ο Πάρις Ερωτοκρίτου είναι σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου. Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης», καθώς και του μεταπτυχιακού τμήματος θεατρικής σκηνοθεσίας της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής τέχνης του Λονδίνου (RADA-MA Theatre Directing, 2013). Σπούδασε επίσης νομική στο King’s College του Λονδίνου. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Fresh Target Theatre Ensemble, από το 2008. Έχει δουλέψει ως σκηνοθέτης και βοηθός σκηνοθέτη στα Royal Shakespeare Company, Cheek by Jowl/Barbican Centre, Theatre Royal Stratford East, Theatre 503, Bridewell Theatre, ΘΟΚ, Fresh Target Theatre και έχει ανεβάσει, μεταξύ άλλων, τα έργα: Λυσσασμένη Γάτα (Tennessee Williams), Αρχαιολογία μιας Σχέσης, Red Sky Morning (Fresh Target Theatre), Ριχάρδος ΙΙΙ (William Shakespeare),, Άλκηστις (Ευριπίδης), Ψυχολογία Συριανού Συζύγου (Εμμανουήλ Ροΐδης), Άμλετ (William Shakespeare), Σε στενό οικογενειακό κύκλο (Αλεξάντρ Οστρόφκσι), Πυρκαγιές (Ουαζντί Μουαουάντ), Λεόντιος και Λένα (Γκέοργκ Μπύχνερ), Νίτσα (Γιώργος Τριλλίδης), Ένας Αξιοπρεπής Γάμος (Μπέρτολντ Μπρεχτ)The Fall, Wolfgang (Γιάννης Μαυριτσάκης)Home Project UK (Theatre Royal Stratford East)Slight Risk, Η Καρδιά ενός Σκύλου (Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ), Συμβόλαιο Εργασίας (Mike Bartlett), Νέα Τάξη Πραγμάτων (Harold Pinter), Ο Εραστής (Harold Pinter)The Kitchen (Arnold Wesker). Υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στα Θεατρικά Βραβεία Κύπρου το 2012 και το 2017 και για βραβείο Καλλιτέχνη της Χρονιάς το 2018 στα Βραβεία του ΘΟΚ. Έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρούς μήκους.

Καταλειφός Δημήτρης 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και  σποραδικά στην τηλεόραση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου «Η Σκηνή», αλλά και του θεατρικού οργανισμού «Μορφές» τις δεκαετίες του 1980 και 1990 αντίστοιχα. Επίσης έχει σκηνοθετήσει κάποιες παραστάσεις. Τιμήθηκε με το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης» (2002-2004), και  με τρία θεατρικά βραβεία «Αθηνοράματος». Στον κινηματογράφο έπαιξε σε διάφορες ταινίες μεταξύ των οποίων, Πέτρινα χρόνια, Όλα είναι δρόμος και Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, Καβάφης του Γιάννη Σμαραγδή και Θεόφιλος του Λάκη Παπαστάθη, για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1987. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Μινόρε της αυγής του Φώτη Μεσθεναίου, Το 10  της Πηγής Δημητρακοπούλου, για το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο Α’ αντρικού ρόλου από την εφημερίδα «Έθνος» και Η λέξη που δεν λες σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη. Έχει διδάξει υποκριτική σε διάφορες ιδιωτικές σχολές, καθώς και στην σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης στα τμήματα Θεατρικών Σπουδών των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις Πατάκη, τις Συμπληγάδες γενεθλίων (βραβείο Public Book Awards, 2021) και το Πίσω από τζάμια θολά (2022).

Ορθοφωνία - Αγωγή Προφορικού Λόγου

Κωστόπουλος Βασίλης - Δεναχής

Ο Βασίλης-Δεναχής Κωστόπουλος αποφοίτησε με υποτροφία από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και συνέχισε, επίσης με υποτροφία, τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο, από το οποίο έλαβε Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Postgraduate Diploma in Performance) στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου και αποφοίτησε με Ανώτατη Διάκριση. Ως πλήρης υπότροφος των Φίλων Covent Garden και του Ιδρύματος Ωνάση έλαβε επιπλέον Ρεπερτοριακή Κατάρτιση από τo National Opera Studio της Αγγλίας. Διδάσκει σε Ωδεία, Μουσικές και Δραματικές Σχολές από το 2004. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 42 πρωταγωνιστικούς Οπερατικούς ρόλους, κύκλους τραγουδιών κι έργα θρησκευτικής μουσικής. Επίσης ερμηνεύει τραγούδια μιούζικαλ και σύγχρονες μουσικές δημιουργίες του 20ού και 21ου αιώνα. Η επίσημη δισκογραφία του περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στην όπερα του Ν. Κυπουργού Προσοχή! Ο πρίγκηπας Λερώνει! σε μουσική διεύθυνση Γ. Αραβίδη και στο CD της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων με τίτλο Έλληνες Συνθέτες (από την Minos EMI). Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Bangkok Opera, Glyndbourne Festival Opera, Oxford City Opera κ.α. Έχει τιμηθεί από το Σωματείο Ηθοποιών Μελοδράματος, τον Ημιτελικό του Grand Prix Μαρία Κάλλας και τον Ημιτελικό του National Mozart Competition.

Μουσική-Τραγούδι

Τοπουζίδη Αρετή

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια φωνής, καθηγήτρια Τραγουδιού και Αγωγής του Λόγου, Voice Specialist και Research Associate του Μουσικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού, διπλωματούχος Μονωδίας και Υποκριτικής-Θεάτρου κάτοχος πιστοποίησης από το Shenandoah University για την Παιδαγωγική του CCM (non classical) τραγουδιού. Με πτυχία πιάνου, ωδικής, αρμονίας και αντίστιξης (ανώτερα θεωρητικά). Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό masterclasses με σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές. Έχει εργαστεί ως τραγουδίστρια ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως μουσικός και voice coach στην ελληνική τηλεόραση σε διάφορες εκπομπές και shows. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην έρευνα και την παιδαγωγική της φωνής. Έχει διδάξει φωνητική, τραγούδι και ορθοφωνία σε Ωδεία, Δραματικές Σχολές και ιδιωτικά. Από το 1999 έχει ιδρύσει και διευθύνει την επαγγελματική σχολή Τραγουδιού Vocal Studio. Μαθητές της είναι καταξιωμένοι τραγουδιστές και ηθοποιοί της ελληνικής σκηνής. Για πάνω από 30 χρόνια βρίσκεται συνεχώς μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Ελλάδας παρακολουθώντας εκατοντάδες εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά courses και σεμινάρια που αφορούν στην ευρύτερη γκάμα των επιστημών της φωνής. Είναι μέλος του National Association of Teachers of Singing των ΗΠΑ, καθώς και άλλων συναφών ιδρυμάτων.

Κίνηση - Χορός 

Μπάκα Κική

Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη με  υποτροφία του Ιδρύματος Κούλας Πράτσικα στη σχολή του Merce Cunningham. Στη Νέα Υόρκη παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονων τεχνικών χορού όπως Alexander Technique, Release Technique, Susan Klein technique, Contact Improvisation, τεχνικές που βασίζονται στην ανατομία και την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. To 1995 ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού sinequanon μαζί με πέντε απόφοιτους της Κρατικής Σχολής Χορού, στην οποία εργάστηκε ως χορεύτρια, χορογράφος αλλά και στην οργάνωση των παραγωγών της ομάδας μέχρι το 2014. Η ομάδα συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Center Culturel Aragon-France, την Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών (Ρώμη 1999), το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διοργάνωσε δύο διεθνή φεστιβάλ χορού, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Gala Γυμναστικής του Αθήνα 2004, ενώ τα έργα της ταξίδεψαν εντός και εκτός Ελλάδας. Συνεργάστηκε επίσης ως χορεύτρια με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με ομάδες χορού όπως ‘χορευτές’, Πέρσας Σταματοπούλου, Αναστασίας Λύρα, Αντώνη Φωνιαδάκη ‘apo to soma’, Maria Sandin στη Νέα Υόρκη, Λία Τσολάκη. Το 1993 κέρδισε το βραβείο καλύτερης χορεύτριας της χρονιάς. Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 1996 μέχρι σήμερα. Έχει διδάξει στην επαγγελματική σχολή χορού ‘Ραλλού Μάνου’,  ‘Ακτίνα', στη σχολή Ραϋμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν, Δήμου Βύρωνα, στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και σε πολλές άλλες σχολές χορού καθώς και  γυμναστική στο λύκειο Ελληνίδων Αθήνας. Διδάσκει κίνηση - χορό στη Δραματική Σχολή «Αθηνών»-Γιώργος Θεοδοσιάδης από το 2016. Εργάζεται επίσης στο θέατρο ως χορογράφος – κινησιολόγος αλλά και ως ερμηνεύτρια σε πολλά είδη θεάτρου. Εχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Θεσσαλίας, Κρήτης, το  Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου, το θέατρο Παλλάς κ.α. και με σκηνοθέτες, όπως οι, Σωτήρης Χατζάκης, Δήμος Αυδελιώδης, Νίκος Μαστοράκης, Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, Κώστας Γάκης, Τάσος Ράντζος, Μάρθα Φριντζήλα, Ελένη Ευθυμίου, Λίλλυ Μελεμέ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κυριακή Σπανού, Θοδωρής Γκώνης, Λευτέρης Γιοβανίδης, Ορέστης Τάτσης, Esther Andre Gonzalez, Πέτρος Ζούλιας, Τόνια Ράλλη, Γιώργος Σίμωνας, Κυριακή Σπανού κ.α.

Γοργογιάννη Ντέπυ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλού Μάνου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην κίνηση για ηθοποιούς στο Royal Central Schoolof Speech & Drama στο Λονδίνο. Έπειτα με χορηγία του Arts Council of England παρακολούθησε 3μηνη χορευτική εκπαίδευση με την ομάδα της Jasmin Vardimon. Έχει επιμεληθεί την κίνηση και τις χορογραφίες για παραστάσεις σε θέατρα του Λονδίνου, όπως Finborough Theatre, Arcola Theatre, Bush Theatre και Pit Theatre|Barbican Centre. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός χορογράφου με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως η Vicky Featherstone στο West End με το μιούζικαλ Our Ladies of Perpetual Succour (2017) και ο Dominic Dromgoole στο Shakespeares Globe το διάστημα 2014-2015. Η ίδια ως χορεύτρια και καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει δουλειές σε χώρους όπως η Tate Modern(2022), Turner Gallery(2019) και το Barbican(2023), ενώ έχει συνεργαστεί με χορογράφους και ομάδες στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και κίνηση στο The Place, London College of Music, Royal Central School of Speech & Drama, FONACT( Γαλλία) και σε διάφορες σχολές της Αγγλίας.

Δραματολογία & Ιστορία Θεάτρου

Τσαμούρη Τόνια

Η Τόνια Τσαμούρη είναι Θεατρολόγος (Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal Holloway University of London (Drama Department). Στη διδακτορική της διατριβή, την οποία έλαβε με άριστα, μελέτησε την Θεωρία της Φαινομενολογίας σε σχέση με τα θεατρικά και σεναριακά κείμενα του Χάρολντ Πίντερ (Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, School of English, ΑΠΘ). Ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο ΑΠΘ σχετικά με τις ηλικιακές διακρίσεις και τον Edward Albee (School of English). Κριτικός Θέατρου (Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών), αρθρογραφεί στο περιοδικό «Θεατρογραφίες» των Εκδόσεων «Δωδώνη», στο ηλεκτρονικό περιοδικό Culturenow.gr. και σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι Γραμματέας (Secretary of Eastern Europe) στο Board of Directors του Edward Albee Society και μέλος στον  Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων, στο Harold Pinter Society, στο HELAAS. Διδάσκει Ιστορία, Θεωρίες του Θεάτρου και της Φιλοσοφίας, αλλά και Δραματολογία στη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης», καθώς και στο “Deree”-The American College of Greece. Άρθρα και κείμενά της δημοσιεύονται σε συλλεκτικούς τόμους και βιβλία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Project Manager & Reader στο Τμήμα Μυθοπλασίας του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, αλλά και ως Θεατρολόγος στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος-«Δεσμοί» της Ασπ. Παπαθανασίου.

Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Μαρούτσου Έλενα

Αποφοίτησε από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες (1850-1950) από το University of Reading της Αγγλίας. Έχει διδάξει σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης (ενηλίκων και παιδιών) και σε ιδιωτικές σχολές, ενώ συνεχίζει να συντονίζει Λέσχες Ανάγνωσης. Διδάσκει λογοτεχνία στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης». Εργάστηκε επίσης στο Θεατρικό Μουσείο, ενώ διατηρεί τη στήλη της βιβλιοκριτικής στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Κυκλοφορούν ήδη εννέα μυθιστορήματα της, για πολλά από τα οποία έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Έχει μεταφράσει  μυθιστορήματα και διηγήματα από τα αγγλικά. Έχει εκθέσει έργα της με τεχνική κολάζ σε γκαλερί στην Αθήνα, αλλά και εκτός της πρωτεύουσας.

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία

Μετζικώφ Γιάννης

Γεννήθηκε στα Χανιά. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Βασίλη Βασιλειάδη. Έχει επιμεληθεί τα κοστούμια και τα σκηνικά σε πλήθος παραστάσεων, μεταξύ των άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και σε πολλούς ιδιωτικούς θιάσους. Έχει συνεργαστεί όμως και με σημαντικούς σκηνοθέτες όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί στο μουσείο Αλεξάντερ Πούσκιν στη Μόσχα, στο Ρωσικό Κρατικό μουσείο στην Αγία Πετρούπολη, στο μουσείο της Πόλεως της Βαλένθια, στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο, στην Αλ ντε Σααρμπέκ στις Βρυξέλλες και σε πολλές ελληνικές συλλογές και παρουσιάσεις. Το φθινόπωρο του 2010, η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας τον τίμησε παρουσιάζοντας το σύνολο του εικαστικού έργου του στο θέατρο με πολύμηνη έκθεση. Η έκθεση έκλεισε την πορεία της στο Covent Garden του Λονδίνου. 

Ιστορία & Πρακτική Κινηματογράφου  

Φιλιώτου Κατερίνα